iritatia-de-scutec

Probabil ca majoritatea mamicilor stiu deja despre iritatia de scutec, roseata neplacuta de la poponetul micutului tau, ne putem imagina cum ii ustura si ii irita pielicica chiar in zona cea mai sensibila. Majoritatea copiilor au iritatie de scutec undeva in primele 18 luni. Stii deja ce o cauzeaza dar hai sa mai repetam odata pentru mamicile incepatoare:

  • contact prelungit cu urina (pipi) sau scaune (nu din acelea pe care stai ci traditionalul kaki)
  • pielea sensibila
  • folosirea scutecelor ce contin petrochimicale si nu permit aerisirea pielii
  • folosirea de sapunuri, detergenti sau spuma de baie care nu prieste pielii
  • servetelele umede
  • diareea sau alte probleme

Poate sa aibe pe fundulet portiuni rosii sau toata zona poate fi rosie. Pielea se simte fierbinte la atingere si e dureroasa, pot fi bubite, cosulete sau basici.

Cel mai bun mod de a rezolva problema iritatiei de scutec este sa previi aparitia acesteia. Acesti pasi simpli te vor ajuta:

  1. Foloseste scutece de calitate ce nu contin ingrediente nocive si alergenice, deoarece iritatia de scutec este doar primul simptom, pentru ca micutul tau va avea probleme de sanatate pe termen lung fiind expus la chimicale in perioada cea mai frageda a formarii lui. Chiar daca ai ales scutece eco, trebuie schimbate des, pentru ca zonele intime sa nu stea in contact cu pipilica sau kaki prea mult timp.
  2. Cat este copilul mic si e posibil, eu personal recomand sa speli zona intima cat de des posibil. Daca are iritatie, as spune ca e obligatoriu sa speli zona dupa fiecare schimbare. Evita folosirea sapunurilor pentru ca agreseaza ph-ul pielii atunci cand e iritata. Foloseste doar apa. unele mamici folosesc apa cu bicarbonat de sodiu.
  3. Lasa poponetul la aerisit cat mai mult posibil, pt ca aerul ajuta la vindecarea pielii iritate.
  4. Foloseste o crema cu ingrediente cat mai naturale prielnice pielii sensibile: ulei de susan, alantoina, bisabolol, zinc, ulei de ricin, galbenele, etc.

Te invitam sa faci o comparatie intre scutecele obisnuite si scutecele eco si chiar si scutecele textile. Noi le-am testat pe toate pe micutii nostri cobai. In urma purtarii scutecelor obisnuite da, era uscat la fundulet, insa si pielea era uscata, pana si picioarele erau uscate si aproape scorojite, desi il ungeam si dimineata si seara cu lotiune. La folosirea scutecelor textile, absorbtia nu era destul de puternica si nu facea fata, iar la scutecele eco am observat intr-un timp foarte scurt de la trecerea de la cele obisnuite cat de fina era pielea! Asta cred ca a fost primul lucru care a sarit in evidenta, pielea bebelusului este foarte fina, supla si hidratata.

 

Acestea fiind spuse, va dorim poponete rotunjoare si imbujorate de sanatate! Pe noi ne gasiti pe scutece-bio.ro!

scutece-iritatii