eco-banner

Produsele ECO Naty sunt facute tinandu-se cont de efectele asupra mediului inconjurator. Datorita acestui fapt se lucreaza inca de la inceput cu Societatea Suedeza pentru Conservarea Naturii. (SSNC)

Ce este SSNC?

SSNC este o organizatie ecologica cu sediul in Suedia. Ei impart informatii, semnalizeaza amenintari ecologice, creaza solutii, influenteaza politicieni si autoritati publice. Lucreaza la nivel national precum si international si au fondat una dintre cele mai dificile etichete eco din lume si anume: Alegerea Buna pentru Mediu – Bra Miljöval (Good Environmental Choice). SSNC este guvernat de catre membrii sai.

Cand s-a infiintat acum o suta de ani in urma, Societatea Suedeza pentru Conservarea Naturii se ocupa in principal cu protejarea naturii suedeze. De-a lungul timpului, problemele ecologice au devenit globale astfel incat operatiunile SSNC s-au extins. SSNC lucreaza actualmente si peste granite. Colaboreaza cu aproximativ 60 de organizatii ecologice din Africa, Asia, America Latina si Europa de Est.

Bra Miljöval, o eticheta eco apartinand SSNC.

Bra Miljöval este eticheta eco a SSNC. In Engleza se traduce ca: Good Environmental Choice. SSNC a inceput sa puna etichete eco la detergentii de haine si hartie in 1988. In prezent, sistemul cuprinde 10 tipuri de produse si etichetarea lor iti permite sa alegi produsele care sunt cel mai putin daunatoare mediului inconjurator.

SSNC emite rapoarte in mod constant evidentiind problemele ecologice pentru a le aduce in atentia consumatorilor si pentru a le prezenta oportunitatile de face o schimbare.

Reteaua Globala de Etichetare Eco

SSNC este de asemenea membra a GEN, (Global Ecolabelling Network = Reteaua Globala de Etichetare Eco), o terta organizatie non-profit, care acrediteaza performanta, certificarea si etichetarea ecologica. Misiunea GEN este de a imbunatatii, promova si dezvolta „Etichetarea Eco” a produselor si serviciilor.

Uniunea Internationala pentru Conservarea Naturii (IUCN)

SSNC este membra a Uniunii Internationale pentru Conservarea Naturii (IUCN), cea mai veche si mai mare organizatie ecologica globala, cu misiunea de a mentine biodiversitatea. Biodiversitatea este fundamentala in adresarea unora dintre cele mai mari provocari globale precum schimbarea climatica, dezvoltarea durabila si siguranta alimentatiei.

Compost

Un ingrasamant pentru sol din materie organica in descompunere care hraneste si imbunatateste structura solului.

A trata cu compost

O tehnica de management a reziduurilor solide care, printr-un proces natural, transforma materia in CO2, apa si lut, cu ajutorul microorganismelor.

LCA Evaluarea Ciclului Vietii (cateodata denumit analiza ciclului vietii, echilibru-eco) reprezinta investigarea si evaluarea impactului ambiental al unui produs sau serviciu dat.

Durabilitatea

O incercare de a oferi cel mai bun rezultat pentru umanitate si mediul inconjurator atat in prezent cat si in viitorul nedefinit. Una dintre cele mai des uzate definitii ale termenului durabilitate este cea creata de catre Comisia Brundtland, condusa de fostul Prim Ministru norvegian Gro Harlem Brundtland. Comisia Brundtland a definit dezvoltarea durabila ca si dezvoltare care indeplineste nevoile prezentului fara a compromite capacitatea viitoarelor generatii de a-si indeplini nevoile lor.

Metoda „compost”

Metoda compostului poate reduce semnificativ volumul reziduurilor organice, in acelasi timp compostul produs putand fi utilizat in scopuri agricole si horticole. Aproape 50% din reziduurile domestice contin materii organice, un procentaj care va creste in viitor datorita popularitatii tot mai crescute a produselor biodegradabile (materiale de ambalare, tacamurilor si farfuriilor de unica folosinta, etc)

OK compost

Ambalajele sau produsele continand eticheta OK compost sunt garantate ca si biodegradabile intr-o fabrica industriala de compost. Acest lucru se aplica tuturor componentelor, cernelelor si aditivilor.