Puteti explica ce inseamna biodegradabilitatea ?
Biodegradabilitatea este caracteristica substantelor si materialelor naturale care sunt asimilate de micro-organisme, si prin urmare sunt introduse in mediul natural.
De fapt este un concept familiar tuturor. Cand materialele organice naturale intra in pamant, ele tind sa se descompuna progresiv ca sa dispara. Acest fenomen este foarte important pentru mediul inconjurator care trebuie sa elimine deseurile pentru a face loc unei noi vieti. Copacii, plantele si algele, adica organismele fotosintetice, absorb dioxidul de carbon din atmosfera, si cu ajutorul soarelui, il folosesc pentru a sintetiza zaharurile si o intreaga categorie de alte substante prezente in natura. Fluxul substantelor si a energiei trec de-a lungul lantului alimentar.
Totusi, acest mecanism ar ajunge foarte repede blocat daca nu ar exista procesul opus lui, adica, daca nu ar fi fost posibil sa se degaje dioxid de carbon din material organic. Deci, in echilibrul natural, procesul biodegradabilitatii este la fel de important ca cel al fotosintezei, si este atat punctul de pornire cat si rezultatul. Un rol important in biodegradabilitate il detin micro-organismele, care sunt prezente in fiecare mediu inconjurator, si care sunt hranite de deseurile organice. Prin urmare, materialele organice se transforma din nou in dioxid de carbon, completand astfel ciclul natural.
Materialele folosite in gama de produse Eco by Naty reduc producerea de gaze cu efect de sera, multumita materiilor prime de origine agricola, care sunt regenerabile, al procesului biodegradabilitatii si compostarii cu aplicatii multiple si al faptului ca se comporta la fel de eficient ca materialele traditionale.
A composta inseamna a transforma deseurile organice in compost.
O gramada de deseuri organice este atragatoare pentru micro-organismele care sunt de obicei prezente in mediul inconjurator. Daca continutul de apa este suficient de mare, micro-organismele incep sa consume substantele nutritive. Asta inseamna ca ele distrug moleculele organice, produc dioxid de carbon, apa si caldura. La sfarsitul procesului, reziduurile initiale se transforma intr-o substanta numita compost.
In compostarea comerciala a plantelor, acest proces este controlat si optimizat pentru a se atinge o viteza ridicata de conversie, control asupra rezultatelor, control al calitatii compostului final, etc.
Scutecele Eco by Naty sustin ca sunt facute pe baza de materiale biodegradabile. Ce inseamna asta mai exact?
La Naty se folosesc resurse regenerabile oricand posibil, insa, scutecele noastre nu sunt 100% biodegradabile. Inca!
Foaia exterioara conventionala din plastic a fost inlocuita cu un material biodegradabil format din amidon de porumb si fibra celulozica, ambele materiale naturale. Acest material, in timp ce este etans la apa, de asemenea permite scutecului sa respire, rezultand intr-un scutec aerisit, uscat, racoros si mult mai confortabil.
Stratul exterior al scutecelor Naty care respira este bazat pe amidon de porumb fara OMG, aditivi naturali si poliester biodegradabil, ceea ce este 100% biodegradabil in conditiile adecvate.
Stratul absorbant al unui scutec Naty consta de asemenea, intr-o pasta pufoasa biodegradabila de celuloza, fara a fi albita cu clor, amestecata cu o cantitate mica de granule super absorbante care sunt necesare pentru a mari puterea de absorbtie a scutecului, reducand astfel numarul de scutece pe care le vei schimba.
Care este diferenta din punct de vedere ecologic intre scutecele reutilizabile si scutecele de unica folosinta Eco by Naty ?
Cele doua produse sunt foarte diferite din punct de vedere al comoditatii si al stilului de viata ales; totusi, un studiu elaborat de catre Departamentul pentru Probleme de Mediu, Alimente si Mediul Rural (Department for Environment, Food and Rural Affairs – Defra) arata ca nu exista o diferenta semnificativa in ceea ce priveste impactul asupra mediului inconjurator, intre scutecele de unica folosinta si cele textile. Intregul studiu poate fi gasit pe site-ul lor www.environment-agency.gov.uk (An updated lifecycle assessment study for disposable and reusable nappies)
Scopul Eco by Naty este de a utiliza resurse regenerabile de cat mai multe ori posibil in timp ce deasemenea se axeaza pe performanta. Astazi, scutecele Naty sunt printre cele mai prietenoase scutece cu mediul inconjurator care exista pe piata.
Scutece-bio.ro se mandreste a fi primul si originalul reprezentant Naty in Romania, care a introdus pe piata scutecele ecologice Naty in 2015. Toata gama Naty poate fi gasita pe https://scutece-bio.ro
Comenteaza