Simplu, la fel ca un scutec obisnuit de unica folosinta :)
Lucruri ce trebuie stiute despre schimbatul scutecelor eco:
- Desi sunt facute din ingrediente naturale, bebelusii tot trebuie schimbati frecvent pentru a nu dezvolta iritatia de scutec.
- Atunci cand schimbati scutecul unui bebe, alegeti un loc sigur de unde copilul nu se poate rostogoli si cadea sau se poate lovi.
- Aveti grija sa aveti la indemana tot ce va este necesar, pentru a nu lasa copilul nesupravegheat.
- Semne in jurul pulpitelor si burticii inseamna ca scutecelul a fost strans prea tare.
Timpul pentru schimbatul scutecului?
Multe mamici m-au intrebat, cat de des ar trebui schimbat scutecelul eco? Depinde de fiecare copil, unii pot urina mai mult, iar altii mai putin. Un bebe poate schimba si 10 scutece intr-o zi. Atunci cum stii ca e timpul sa schimbi scutecelul? Nu va bazati numai pe nas :) Desfaceti putin scutecul la talie si verificati daca este curat si uscat. Scutecele ude se pot simti pline, si probabil veti putea simti mirosul de pipilica cand deschideti partea din fata a scutecelului. Scutecele cu kaki vor fi evidente!
Verificati scutecelul unui bebelus sau al unui toddler inainte si dupa somn si dupa mese. Intotdeauna este o idee buna sa schimbati scutecul daca este ud!
Din experienta eu va recomand, mai ales pentru bebelusii mici, sa va invatati inca de la inceput sa schimbati scutecul inainte de a alapta, pentru a evita sa treziti bebelusul cand este somnoros spre sfarsitul alaptarii sau hranirii cu bibiionul, cum spune juniorul nostru.
Acestea fiind spuse, sa vedem
Pasii pentru schimbarea scutecului eco Naty:
1. Pregatirea terenului:
Inainte de a schimba scutecul de unica folosinta eco, repet, aveti grija sa fie totul la indemana. Veti avea nevoie de un scutecel nou, crema pentru fundulet, servetele umede sau carpe umezite in apa.
2. Asezati bebelusa pe masuta de schimbat sau pe pat.
Daca devine nelinistita, cantati-i cantecelul preferat sau oferiti-i jucaria preferata pentru a o distra. Tineti intotdeauna mainile pe bebe ca sa nu poata cadea.
3. Dezbracati pe bebe de pantalonasi sau deschideti body-ul si desfaceti aricii de la scutec.
Ar putea sa faca un pipi exact cand ati desfacut scutecelul asa ca va recomandam sa aveti o carpulita uscata la indemana. Folositi partea din fata a scutecului pentru a sterge de kaki daca este cazul, si apoi strangeti scutecelul, pentru a nu se scurge.
4. Stergeti funduletul bebelusului cu servetele umede eco Naty sau cu o carpa umeda.
Eu personal va recomand sa spalati bebelusii cu apa si sapun pentru bebelus sau gel de dus eco Naty, atunci cand fac kaki, pentru o igiena corespunzatoare si pentru a preveni iritatiile. Puteti folosi servetelele umede Naty pentru schimbatul din timpul zilei iar seara intotdeauna la baita sa il spalati. Pentru a sterge funduletul, ridicati piciorusele bebelusului, tinandu-l de glezne cu degetele de la mana stanga si cu mana dreapta, stergeti din fata spre spate.
5. Aplicati crema protectoare pentru scutec.
In curand se va gasi si in magazinul nostru online o crema minunata romanesca pentru scutec, pana atunci va recomandam lotiunea eco de la Naty daca pielea bebelusului nu este iritata. Folosind scutecele eco Naty speram ca bebelul dvs nu are iritatie de scutec absolut deloc! Daca totusi este rosu si iritat, folositi o crema mai puternica, pe baza de galbenele sau musetel. Pentru mai multe informatii despre tratarea iritatiei, cititi si articolul nostru despre iritatia de scutec.
6. Puneti scutecul nou si curat.
Deschideti un scutec proaspat, desfaceti aricii care vin pe partea din spate, largiti si aripioarele unde sunt elasticele mici la pulpite. Ridicati bebelusul sus tinandu-l de glezne cu grija si asezati scutecul sub fundulet, pana deasupra bubucutelor:) Apoi aduceti partea din fata la buric si strangeti aricii in fata in functie de talia bebelusului. Nu acoperiti buricul la nou nascuti si nu strangeti prea tare scutecelul. Mai verificati ca aripioarele sa nu fie prinse inauntru ci sa iasa afara la pulpite si ca sa fiti siguri ca nu ati strans prea tare sau prea putin, ar trebui sa puteti introduce doua degete intre scutec si talie.
7. Aruncati scutecul la gunoiul menajer.
Dupa ce ati imbracat copilasul, il puteti pune in patut sau pe locul lui de joaca, unde este in siguranta daca se rostogoleste si puteti merge sa aruncati scutecelul. Va recomandam sa aruncati kaki din scutec la WC si nu la gunoi impreuna cu scutecul. Cititi articolul nostru de-ce-sa-aleg-scutecele-eco-de-la-naty-motivatia-ecologica-2 pentru a afla de ce!
Atentie! Niciodata sa nu lasati un bebe nesupravegheat pe masuta de schimbat. Bebelusii se pot rostogoli in cateva secunde. Daca trebuie sa va luati ochii de pe copil, tineti mainile pe el!
Cateva sfaturi utile despre schimbatul scutecelor:
- Aveti intotdeauna provizii de scutece ca sa nu ramaneti fara! La scutece-bio.ro livrarile se fac de pe o zi pe alta, insa mai pot exista situatii in care curierul sa intarzie o zi in plus, si puteti ramane fara scutecele eco Naty.
- Daca exista scurgeri, acestea pot avea mai multe cauze. Verificati ca scutecelul sa fie pus corespunzator, sa fie destul de strans atat la talie cat si la pulpite! Daca ati procedat corect, poate fi momentul de a trece la o marime mai mare de scutec, intrucat bebele dvs face pipi mai mult. Intervalul de greutate de pe scutece sunt doar recomandari, trebuie sa tineti intotdeauna cont si de particularitatile copilasului: daca este mai grasun sau mai slabut, daca face pipi mai mult, etc.
- Atunci cand plecati de acasa, este bine sa aveti la indemana pungi biodegradabile Naty pentru a putea depozita undeva scutecele murdare atunci cand nu aveti unde le arunca.
- Nu uitati, fiti relaxati. Shimbatul scutecului eco de unica folosinta este o sansa de putin timp special unu-la-unu! Vorbiti si cantati-i bebelusului, aratati-i diferite parti ale corpului si explicandu-i ce faceti. Jucati-va de-a v-ati ascunselea cu mainile la ochi si dati-i un pupic la final! Daca veti privi schimbatul scutecului ca pe o corvoada, in timp asta va deveni, asa ca transformati-o intr-un moment de dragalasenie!
Succes!
Pe vremea cand aveam si eu bebelus, nu existau scutecele de unica folosinta! Acum cand le folosesc pe cele de la Naty, pentru nepoteii mei, imi dau seama ca sunt un adevarat ajutor, o mană cereasca aș spune! Mai ales pentru ca nepoteii mei nu se mai oparesc, asa cum se intampla uneori copiilor mei, de la scutecele din finet sau panza!
Recomand cu incredere! O sa vedeti ca am avut dreptate!